Nenad ubijen u Njemačkoj: Ubio ga cimer porijeklom iz BiH?

Aktuelno
Nenad ubijen u Njemačkoj: Ubio ga cimer porijeklom iz BiH?

Nenad Neša Z. iz Tutina brutalno je ubijen u stanu u Bremenu u Njemačkoj, a njegovo tijelo nađeno je samo dan kasnije iskasapljeno u stanu.

Nenad Neša Z. iz Tutina brutalno je ubijen u stanu u Bremenu u Njemačkoj, a njegovo tijelo nađeno je samo dan kasnije iskasapljeno u stanu.

Kako su prenijeli njemački mediji, jezivi zločin otkriven je juče ujutru kada nesrećni Tutinac nije došao na posao. Navodno, sumnja se da ga je ubio cimer, koji ga je prvo zaklao, a potom njegovo tijelo iskasapio. Kako navode lokalni mediji, još uvijek nije poznato da li osumnjičeni cimer uhapšen i priveden pravdi.

Prijatelji iz Tutina na društvenim mrežama opraštaju se od njega uz potresne poruke.

“Ovo je na prvom mjestu čovjek kog je volieo cijeli Tutin, poštovao i uvažavao. Kada bih ga vidio on bi zračio pozitivnom energijomi nikada ga nisam sreo nervoznog ili tužnog. Čovjek koji nije dijelio ljude po nacionalnoj i vjerskoj osnovi ili pripadnosti. To je čovek za koga bi grad Tutin trebalo bar da proglasi Dan žalosti. Nešo neka ti je laka zemlja, a tvojoj porodici iskreno saučešće”, napisao je jedan mladić koji je i objavio njegovu fotografiju.

"Ne mogu da verujem da je neko mogao dići ruku na njega?"

Ispod ove objave samo su se nizali tužni komentari poput "sve si tačno napisao, sve pozitivne osobine je imao naš Neša i neka mu je laka zemlja".

“Tutin i svi Tutinci ma gde da živimo znamo ko je bio i kakav je bio Neša. Takav monstruozan zločin, ovo što mi je jutros javiše ne mogu da dođem sebi. Čista duša, zar je moguće? Ljudi?!”, napisao je još jedan Tutinac, a takođe, ispod njegove objave samo su nizali komentari.

“Bio je dobrica, čovjek koji nije umio reći neću ili ne, čista duša. Ne mogu da vjerujem da je neko mogao dići ruku na njega, na najboljeg među nama? Nešo naš dobri, laka ti ova crna zemlja i počivaj u miru i znaj da si na mnogo boljem mjestu nego na ovom na kojem mi ostajemo. Najbolji zaslužuju samo najbolje, a mi svi možemo svjedočiti da si bio jedan od najboljih koji su koračali ovim tutinskim ulicama.

Istraga je u toku i njemački istražitelji utvrdiće motiv ovog jezivog zločina koji je potresao sve ljude koji su poznavali ubijenog. Inače, kako navode prijatelji ubijenog na društvenim mrežama njega je ubio cimer koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, prenosi Kurir.

Ne propustite