Objavljena nova slika Kate Middleton: Sutra će se princeza pojaviti pred svima

Aktuelno
Objavljena nova slika Kate Middleton: Sutra će se princeza pojaviti pred svima

Kejt Midlton, princeza od Velsa, kaže da još nije "izašla iz šume" u vezi sa zdravstvenim stanjem - dok kraljevska porodica objavljuje novu fotografiju, javlja Sky News.

Kejt će ovog vikenda imati svoje prvo javno pojavljivanje od dijagnoze raka - ali princeza je rekla da još uvijek "uzima svaki dan kako dolazi".

Princeza od Velsa je rekla da još nije "izašla iz šume" i da ima "još nekoliko mjeseci" liječenja, dok je davala nove informacije o svom zdravstvenom stanju.

Kejt je takođe rekla da će prisustvovati javnom događaju sutra.

Ona je bila na liječenju, uključujući hemoterapiju, otkako joj je ranije ove godine dijagnostikovan neodređeni tip bolesti.

U izjavi objavljenoj danas, rekla je da "napreduje dobro" ali ima "dobre i loše dane".

Izjava je praćena novom fotografijom Kejt.

"Tokom loših dana osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti svom tijelu da se odmori", rekla je.

"Na dane kada se osjećam dovoljno dobro, uživam u učestvovanju u školskom životu, provodim lično vrijeme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i da počinjem malo da radim od kuće."

Kejt je potvrdila da će sutra prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi, poznatoj i kao Trooping the Colour, sa svojom porodicom u Londonu.

Razumljivo je da se Kejtino prisustvo na događaju ne treba shvatiti kao povratak punim javnim obavezama.

"Nadam se da ću učestvovati na nekoliko javnih događaja tokom ljeta, ali isto tako znam da još nisam 'izašla iz šume'", nastavila je Kejt u svojoj izjavi.

"Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvjesnošću. Uzimam svaki dan kako dolazi, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi da uzmem ovo preko potrebno vrijeme za ozdravljenje."

Ovo će biti prvi javni angažman princeze od decembra 2023. kada se pridružila ostatku kraljevske porodice na godišnjoj božićnoj crkvenoj službi u Sandringemu.

Primljena je u bolnicu zbog operacije abdomena 16. januara, a operacija je obznanjena sljedećeg dana, kada je Kensingtonska palata saopštila da se oporavlja.

Palata je u tajnosti držala detalje o Kejtinom zdravlju u mjesecima koji su uslijedili.

Kejt je podijelila svoju dijagnozu raka sa javnošću 22. marta.

U to vrijeme, u unaprijed snimljenoj video poruci, rekla je da je planirana operacija abdomena u januaru bila uspješna i da se isprva mislilo da njeno stanje nije kancerogeno, ali su testovi pokazali prisustvo raka.

Tada je počela sa liječenjem, uključujući hemoterapiju koja je počela u februaru, i oporavljala se privatno.

Ne propustite