U Mostaru napadnuta imovina srpskog povratnika, stigle osude

Aktuelno
U Mostaru napadnuta imovina srpskog povratnika, stigle osude

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije najoštrije je osudio napad na imovinu srpskog povratnika Drage Rupara koji živi u mostarskom naselju Hodbina.

Kako je navedeno u medijima Ruparu je sinoć zapaljen automobil što je on primijetio ujutru oko sedam sati, nakon čega je sve prijavio policiji. Ljudi koji su bili na uviđaju rekli su da sve ukazuje na to da je požar podmetnut, a prema riječima portparola MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevita Marića ne treba prejudicirati ni sa kakvim zaključcima do kraja istrage.

“Pohvalno je što je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona odmah odreagovao, ali se iskreno nadamo da će se počinilac ili počinioci ovoga djela pronaći i da će se adekvatno kazniti kako se ubuduće ovakve nemile situacije ne bi dešavale. Svjedoci smo konstantnih napada na Srbe koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta, a mnogo slučajeva je ostalo nerazjašnjeno i pored stalnih prijava i apelovanja institucija Republike Srpske”, saopćili su iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Istaknuto je da je Rupar u stanju šoka te da se ne osjeća bezbjedno. Tu živi s bratom i ne zna kome bi oni mogli smetati.

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije apelira na institucije Federacije Bosne i Hercegovine i na MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona da rasvijetle ovaj slučaj, navodi se u saopštenju, prenosi N1.

Ne propustite