Pročitajte kakvo vrijeme nas očekuje za vikend u Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina
Pročitajte kakvo vrijeme nas očekuje za vikend u Bosni i Hercegovini

Danas u BiH veći dio dana malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu zemlje. U jutarnjim satima i prije podne pljuskova može biti u centralni,, istočnim i sjeveroistočjima Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, a na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stupnjeva.

Nedjelja – u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stupnja.

Ponedjeljak – očekuje se dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stupnjeva.

Ne propustite