BiH će pogoditi toplotni val naredne sedmice: Evo do koliko stepeni će se penjati živa u termometru

Bosna i Hercegovina
BiH će pogoditi toplotni val naredne sedmice: Evo do koliko stepeni će se penjati živa u termometru

Poslije promjenjivih vremenskih prilika, BiH će naredne sedmice pogoditi toplotni udar.

Prema specijalizovanom meteorološkom sajtu AccuWeather, već u nedjelju se navodi da će temperatura ići do 30 stepeni. Federalni hidrometeorološki zavod također ističe da će u nedjelju biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a da će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom biti između 27 i 32°C.

Prve temperature preko 30 stepeni prema AccuWeatheru dolaze u utorak sa sigurnih 31, dok nas u srijedu čeka prvih ovogodišnjih 35 stepeni.

Do tada, prema FHMZ danas će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U subotu će također biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

Ne propustite