FRIZURE KOJE PODMLAĐUJU: Četiri bezvremenske stilske ideje za starije dame (FOTO)

Moda i ljepota
FRIZURE KOJE PODMLAĐUJU: Četiri bezvremenske stilske ideje za starije dame (FOTO)

Vremena kad se žene u šezdesetima smatrale starima srećom su davno iza nas pa se danas mnoge poznate dame u tim godinama smatraju ikonama stila.

Iako neki stilisti smatraju da su određeni komadi odjeće neprimjereni za žene u zrelim godinama, modnih ograničenja je sve manje pa se danas dame sa 60+ godina bez problema mogu mjeriti s više nego upola mlađim ženama kad je riječ o originalnim modnim kombinacijama.

Međutim, kad je riječ o šminki i frizuri, stvari mogu biti malo drugačije. Ukusi se razlikuju, ako želite postići mlađi izgled i osvježiti lice neke će vam frizure u tome itekako pomoći dok vas nespretno odabrani stil može prilično postarati.

U nastavku preporuke frizera za frizure koje će damama u šezdesetima skinuti i 10 godina s lica i dati im osvježenje i mlađi izgled.

1. Slojevita srednje duga kosa sa šiškama

Za žene s gustom kosom slojevito šišanje je uvijek odlično rješenje, a posebno će biti šarmantna opcija sa šiškama.

2. Voluminozna shag frizura

Ako mislite da se u zrelim godinama ne može nositi ‘velika’ kosa jedna od najvećih modnih ikona dokazat će vam suprotno.

Ovdje je riječ o varijaciji klasične shag frizure sa slojevitim gornjim dijelom i gustim šiškama, dok će vam donji slojevi biti nešto duži i najčešće dopiru do ramena.

3. Klasični bob

Ova frizura je klasik s dobrim razlogom. Bezvremenska je, uklapa se u svaki stil, pristaje gotovo svakom licu, lijepo zaokružuje lice i lako se održava. Također, možete je nositi s razdjeljkom po sredini ili na jednu stranu, funkcionirat će u oba slučaja, piše Story.

4. Pixie cut

Još jedna klasična frizura koja će vam skinuti godine s lica je kratka pixie frizura, a odlična je ideja ako želite pustiti prirodnu sijedu kosu.

Ne propustite