Mladi reprezentativac BiH karijeru nastavlja u Gentu

Fudbal
Mladi reprezentativac BiH karijeru nastavlja u Gentu
Haris Hajradinović, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Haris Hajradinović, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, karijeru će nastaviti u Belgiji. Fudbaler koji je ponikao na Grbavici, gdje je sa Željom osvojio šampionsku titulu i Kup BiH (2012. godine), a nakon toga nosio i dresove sarajevskog Olimpica, zaprešićkog Intera i slovačkog Trenčina dogovorio je četverogodišnju saradnju sa Gentom, za koji od ljetos igra još jedan bivši igrač Želje Nermin Zolotić, prenosi Oslobođenje.

Gent će u januarskom prelaznom roku angažovati mladog bh. internacionalca, ofanzivnog veznjaka koji može igrati i lijevog beka, Harisa Hajradinovića. On će potpisati ugovor na četiri godine“, saopštili su na službenoj stranici Genta, uz naglasak da su skauti ovog kluba već duže pratili našeg internacionalca.

Hajradinović je za Trenčin odigrao 48 utakmica, a postigao je 14 golova i upisao osam asistencija (u protekloj polusezoni sedam puta upisao se u listu strijelaca). Možda su i presudni bili mečevi trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv Hull Citya, a u kojima je Hajradinović nastupio u obje utakmice i imao zapaženu ulogu.

Transfer u Gent potvrdio je i naš internacionalac, koji je iskoristio priliku da zahvali Trenčinu i sada već bivšim saigračima na dosadašnjoj saradnji.

Drago mi je što sam nosio dres Trenčina. Ovaj klub za mene će uvijek ostati u lijepom sjećanju i o njemu mogu pričati samo najbolje. Nemam nijednu lošu riječ. Ovdje sam se osjećao kao kod kuće. Hvala vam na svemu. Bili ste mi kao porodica i nikada vas neću zaboraviti. Žao mi je što nisam ostao da zajedno osvojimo titulu, ali život ide dalje. Volim Trenčin“, poručio je Hajradinović.

Ne propustite