Osumnjičeni u akciji Rolex predati Tužilaštvu BiH

Crna hronika
Osumnjičeni u akciji Rolex predati Tužilaštvu BiH

Više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika, uhapšeno u operativnoj akciji u predmetu kodnog naziva "Rolex", koja realizirana je u saradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a.

Postupajućoj tužiteljici predati su na dalje postupanje osumnjičeni koji su uhapšeni, jedan osumnjičeni sinoć, a preostali u jutarnjim satima.

U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizirana kriminalna skupina, u periodu od 2019. do 2021. godine, vršili krijumčarenje opojnih droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

Aktivnosti u predmetu Tužilaštva BiH, realizirali su policijski djelatnici MUP-a RS, SIPA-e i drugih partnerskih policijskih agencija. Izvršeni su pretresi na više lokacija u gradovima u oba BH entiteta, a tužiteljstvu je predato ukupno pet osumnjičenih osoba.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz SKY tima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Ne propustite