DF Sarajevo: Ministar Katica večeras mora podnijeti ostavku!

Bosna i Hercegovina
DF Sarajevo: Ministar Katica večeras mora podnijeti ostavku!

Povodom novog ubistva u Sarajevu, koje se dogodilo u 16:50 sati na najprometnijem šetalištu u gradu, iz Demokratske fronte su pozvali ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katicu da podnese ostavku.
Saopštenje Demokratske fronte prenosimo u cjelosti:

"Postajemo glavni grad ubistava, trojkin ministar nesigurnosti Katica (NiP) mora večeras podnijeti ostavku.

Povodom ubistva koje se u popodnevnim desilo u Vilsonovom šetalištu, Kantonalni odbor Demokratske fronte je na večerašnjoj sjednici donio odluku da se po hitnom postupku uputi zahtjev za smjenu ministra unutrašnjih poslova Admira Katice, zbog nove eskalacije oružanih obračuna i ubistava u Sarajevu.

Demokratska fronta već mjesecima upozorava na narušenu sigurnosnu situaciju u Sarajevu, gdje su oružani obračuni, bacanje bombi i ubistva postali svakodnevnica. Sigurnosna situacija više nije narušena, jer sigurnost u Sarajevu vise ne postoji.

Sramotno je, i opasno za građane, ponašanje vlade Trojke u Sarajevu, koja odbija da prihvati da živimo u nesigurnom gradu, a kamoli da se počne baviti rješavanjem ovog problema. Živimo u gradu u kojem je postalo normalno da vidimo pokušaj ubistva u prepunoj baši hotela u centru glavnog grada, a zatim čujemo tišinu iz Vlade KS.

Očigledno je da ministar Admir Katica, kao i cjelokupna Vlada Kantona Sarajevo, nemaju kapacitet da se obračunaju sa oružanim bandama i pojedincima, narko kartelima, pa da ih svojim ponašanjem i neradom čak ohrabruju. Ovakva Vlada Kantona Sarajevo bi trebala podnijeti kolektivnu ostavku, ali najmanje što se može učiniti, kao prvi korak, je odlazak ministra nesigurnosti Admira Katice".

Ne propustite