Iznenađujuće svjedočenje kćerke Huntera Bidena na suđenju protiv njega

Svijet
Iznenađujuće svjedočenje kćerke Huntera Bidena na suđenju protiv njega

Naomi Biden, kćerka Huntera Bidena, imala je iznenađujuće svjedočenje na suđenju ocu koji je optužen da je prilikom kupovine vatrenog oružja 2018. godine lagao da nije korisnik narkotika. Svjedočila je kao svjedokinja odbrane.

Tužitelji su priznali da su bili iznenađeni kada je odbrana pozvala 30-godišnju Naomi da svjedoči jer nisu bili obaviješteni da će svjedočiti. Uglavnom je odgovarala sa "da" ili "ne".

Izjavila je da je postala svjesna da joj otac koristi narkotike nakon što je njen stric Beau 2015. preminuo od raka.

"Nakon što je stric preminuo, stvari su postale loše", kazala je.

Govorila je o dva susreta s ocem tokom 2018. godine. Navela je da je jedan bio u oktobru 2018. u New Yorku, za koji je istakla da je tom prilikom izgledao sjajno i pun nade, a da je drugi bio krajem 2018. u Los Angelesu kada je Hunter živio s personalnim trenerom. Prilikom susreta u Los Angelesu poručila mu je da je jako ponosna na njega.

Naomi tvrdi da tokom 2018. nijednom nije vidjela oca da koristi narkotike te da je kamionet, koji je posudila od njega, bio u dobrom stanju i da u njemu nije bilo mnogo stvari.

Njeno svjedočenje je bilo u suprotnosti sa svjedočenjem Hallie Biden, bivše Hunterove djevojke i udovice njegovog pokojnog brata Beaua, koja se riješila pištolja 11 dana nakon što ga je Hunter kupio.

Naime, Hallie je ranije ove sedmice na sudu kazala da je u Hunterovom kamionetu pronašla pištolj i pribor za drogu. Osim toga, uvjerava da je Hunter krivac što je i sama u periodu od 2015. do 2018. bila ovisnik o narkoticima.

Američki predsjednik Joe Biden, koji je Hunterov otac, u intervjuu za ABC News je izjavio da će prihvatiti ishod suđenja sinu i da ga neće pomilovati ako bude osuđen. Hunteru prijeti 25 godina zatvora ako ga sud proglasi krivim u ovom slučaju. U septembru će mu početi suđenje po optužnici da nije platio 1,4 miliona dolara poreza, prenosi BBC.

Ne propustite