Trivić na Facebooku: "Dodikov krajnji cilj ukidanje Republike Srpske"

Aktuelno
Trivić na Facebooku: "Dodikov krajnji cilj ukidanje Republike Srpske"

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Milorad Dodik po ko zna koji put da podvije rep i postupi po zahtjevu, kako on to voli reći, “Političkog Sarajeva” i odustane od 9. januara kao dana Republike Srpske, napisala Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta povodom izjave Milorada Dodika da će predložiti da se dan Republike Srpske obilježava 15. februara.

Njenu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Bilo je samo pitanje vremena kada će Milorad Dodik po ko zna koji put reći da podvije rep i postupi po želji, kako on voli reći, "Političko Sarajevo" i odustati od 9. januara kao dana Republike Srpske.

Njegova objava poništenja na 9. Januar je samo još jedan dokaz da svjesno poništava najvažnije datume u istoriji Republike Srpske, a samim tim i Republike Srpske.

Nema dileme da je Dodikov krajnji cilj ukidanje Republike Srpske, kako bi pokušao da sakrije brojne zločine koje je počinio.

Nije mu dovoljno što je ponizio narod rekavši 9. Januar uopšte nije uvršten u praznike Srpske, što jeste nakon referenduma na kojem su se građani izjasnili da žele 9. Januar ostaje dan Republike, a Dodik i njegova kamarila su ga ignorirali i anketom proglasili odluku o referendumu, koja je bila obavezujuća.

Podsjetit ću da Dodik ima 3 godine. Januara ove godine izjavio je da je 9. Januarski dan Republike i to ne može biti bilo koji drugi dan.

"Odricati se tog dana jednako je odreći se sebe, svoje historije, pogaziti sve, prihvatiti da si spreman slušati diktat muslimana i stranaca i time promijeniti karakter i osobine, a to nije moguće", naveo je tada, između ostalog, Dodik.

Njegova aktuelna antisrpska i antinacionalna inicijativa za ukidanje dana RS dovoljno pokazuje kakva je osoba i u kojoj mjeri su njegove namjere i ciljevi protiv Republike Srpske na čije je čelo došao nakon brutalne i nepravedne izborne krađe, gazeći volju narod, uz podršku nekih zemalja EU", napisala je Jelena Trivić.

Ne propustite