Dodik najavio da 9. januar više neće biti Dan RS: Evo koji datum će predložiti

Bosna i Hercegovina
Dodik najavio da 9. januar više neće biti Dan RS: Evo koji datum će predložiti

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da će na Svesrpskom saboru u Beogradu predložiti da Dan RS bude Sretenje - 15. februar.

- Deveti januar će ostati Dan nastanka RS - istakao je Dodik.

Zajedničkim obilježavanjem Sretenja želi se poslati poruka da je srpski narod jedinstven, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da će Sabor biti obilježen nizom aktivnosti, jer se želi pokazati sabornost.

- Već se danas odvijaju aktivnosti koje smo dogovorili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ja. Delegacije RS i Srbije sastaće se na mostu u Rači - rekao je Dodik.

Ponovio da je srpski narod decenijama nepravedno sankcionisan.

Predsjednik RS je naveo da će sutra u Beogradu biti održane sjednice dvije vlade na kojima će učestvovati i predsjednici republičkih skupština, kao i niz manifestacija.

Dodao je da će Svesrpskom saboru prisustvovati i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, predstavnici Srba iz regiona i dijaspore, te će biti služen moleban.

- Želimo pričati o svim važnim stvarima. Usaglašena je deklaracija koju će usvojiti vlade Srbije i Srpske, kao i skupštine - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da će na Trgu Republike u Beogradu biti održan veliki skup na kojem će se obratiti zajedno sa Vučićem.

Dodik je ponovio da je prijedlog da Sabor bude održavan svake dvije godine i da bude formiran savjet za realizaciju usaglašenih mjera.

Podsjećamo, predsjednik Milorad Dodik iz Sankt Peterburga ujutro rano stiže u Beograd kao bi prisustvovao brojnim sastancima i Svesrpskom Saboru.

Ne propustite