Bračni par pretučen u kafani: Od osiguranja dobili batine, od policije skoro pa ignorisanje

Region
Bračni par pretučen u kafani: Od osiguranja dobili batine, od policije skoro pa ignorisanje

Nasilje i u kafanama. Konkretno u onoj koja u nazivu nosi epitet "gradska". Jedan bračni par tvrdi da ih je obezbjeđenje lokala pretuklo, samo zato što su se zatekli na pogrešnom mjestu, u pogrešno vrijeme. Od obezbjeđenja su dobili batine, od policije skoro pa ignorisanje, bar dok nisu angažovali advokata i alarmirali medije.

Željela je Sonja samo da se sa koleginicom provede. I bio je lijep provod, do fajronta. Pred polazak je krenula do toaleta u pratnji muža, koji je došao po njih. Običan izlazak postao je tada borba za preživljavanje.

„Samo znam da odjednom me je napao jedan krupan čovjek, ćelavi, gurnuo me je. I tada je moj muž intervenisao, uskočio i pitao: ‘Šta se dešava, zašto je guraš’. I odjednom su nas obletjeli sa svih strana. I tu je bila masa pesnica, mi smo završili na podu. Njega su, mog muža šutirali“, priča Sonja Dimitrijević.

Šutiralo ga je, tvrdi Sonja, obezbjeđenje lokala koje je već započelo komešanje sa drugim gostima. Da zaštiti supruga dok je u nesvijesti, legla je preko njega.

A sve se odigralo, priča, u „Gradskoj kafani“ iz koje su ih na kraju izubijane izbacili. Policija je, tvrdi, stigla tek poslije trećeg poziva.

„Kažu, oni nemaju nadležnosti ništa dalje da urade povodom toga. Ovi su se u diskoteci zaključali. Njima, kao, treba sudski nalog i ne znam šta da bi ušli u zatvoreni prostor i zato treba vremena i tako dalje“, rekla je Sonja.

Sastaviše samo službenu bilješku. Krivičnu prijavu su prihvatili tek kada su Dimitrijevići angažovali advokata.

„Policijski službenici nisu htjeli da lice koje su oštećeni imenovali kao izvršioca ovog krivičnog djela da procesuiraju. Da uzmu podatke o njemu. Zašto se to radi, kako se to radi, meni nije jasno“, izjavio je advokat Goran Jovandić.

Šta je preduzeto, iz MUP-a ne odgovaraju. Muškarac koji se javio na broj „Gradske kafane“ poručio je da je zadužen samo za rezervacije. Drugog sagovornika nije pronašao.

„Da sam malo manje građe, ja bih bila mrtva, da se ne lažemo. I sad ja treba da ispunim crnu hroniku? Ti ljudi su zaštićeni, iako sam ih ja identifikovala i naši svjedoci, niko još ništa nije uradio“, ispričala je Sonja Dimitrijević.

Ne propustite