U Beogradu sahranjen brat Vojina Mijatovića

Region
U Beogradu sahranjen brat Vojina Mijatovića

Na beogradskom groblju Lešće danas je sahranjen Đorđe Mijatović (37), brat potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, kojeg su u nedjelju brutalno, nasmrt, u naselju Voždovac, pretukla dvojica maloljetnika. 
 

Nakon opela, kolona ljudi, sa mnoštvom cvijeća u rukama, krenula je prema lokaciji gdje je sahranjen stradali Đorđe Mijatović, pišu Novosti.rs

Podsjetimo, Mijatović je kobnog dana sišao u park u blizini zgrade u kojoj je živio sa suprugom i dvoje maloljetne djece, kako bi "uljudno" zamolio nekolicinu maloljetnika koji se tu okupljaju da prestanu da mu maltretiraju 11-godišnjeg sina i da mu vrate loptu koju su mu prethodno uzeli.

Međutim, došlo je do koškanja i tuče, u kojoj je, prema saznanjima nadležnih i snimaka sa kamera zgrade, utvrđeno da su Đorđa brutalno pretukla dvojica maloljetnika. Zbog teških povreda njemu je napukla lobanja, dobio je više epi napada i na kraju i infarkt.

Viši sud u Beogradu - Odeljenje za maloljetnike je nakon hapšenja i saslušanja u nadležnom Tužilaštvu, dvojici maloljetnika F. B. i N. Z. odredio pritvor. Oni se terete za teško ubistvo, za koje zakon predviđa maksimalnih 10 godina zatvora.

Ne propustite