Od juna se može sa istim tagom ići kroz Hrvatsku i BiH

Vijesti
Od juna se može sa istim tagom ići kroz Hrvatsku i BiH

U Zagrebu je danas JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar potpisalo sa Hrvatskim autocestama d.o.o. (HAC) aneks Memoranduma o poslovnoj saradnji, s ciljem primjene interoperabilnosti elektronske naplate cestarine.

Namjera je da do kraja šestog mjeseca bude omogućena interoperabilnost elektronskih sistema naplate cestarine u obje zemlje.

"Uspješno smo završili povezivanje sa Hrvatskim autocestama. Puštanje sistema u rad očekujemo do kraja juna. Tada će vozači moći u potpunosti da iskoriste benefite koje pruža interoperabilnost elektroničkih sistema naplate cestarine u obje zemlje.

Jednostavno ne morate više da kupujete poseban tag, već ćete imati jedan koji koristite za elektronsku naplatu cestarine u BiH i sa njim ćete moći da plaćate cestarinu i u Hrvatskoj", kazao je Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH.

Ovaj memorandum će doprinijeti jačanju prometnih i ekonomskih veza između BiH i Hrvatske, ali i unaprijediti ukupno iskustvo putovanja za vozače koji koriste ove autoceste.

JP Autoceste FBiH u narednom periodu će pružiti detalje informacije korisnicima o registraciji i novi mogućnostima elektronske naplate cestarine.

Ne propustite