Konaković pozvao Vučića na obilježavanje genocida u Generalnoj skupštini: Može da se ogrne zastavom,

Bosna i Hercegovina
Konaković pozvao Vučića na obilježavanje genocida u Generalnoj skupštini: Može da se ogrne zastavom,

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković pozvao je srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Njujork, na Generalnu skupštinu UN 11. jula ove godine na prvo obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, navodeći da može da se ogrne zastavom, a i ne mora. Naveo je da ga "naravno poziva i u Potočare".

„Da tamo odemo da se poklonimo žrtvama ovog stradanja. DA odemo zajedno, ako hoće, ovdje u Sarajevu na Kazane gore, gdje su civilne srpske žrtve. Da odemo zajedno u Jasenovac. Sve ono za šta treba hrabrost, ja imam i hoću. I ako se tako budemo ponašali na tom polju, stvaramo pretpostavke da se fokusiramo na ono što nam je veoma važno.

Mi smo jedni drugima veoma važan spoljno-trgovinski partner. Imamo velike i obimne razmjene, imamo ambicije da budemo dio Evropske unije. Moramo sarađivati, dakle, i to je ona strana kojom bi bio sretan. Ali moraju se ispuniti ovi ljudski preduslovi da jedne druge poštujemo, da žrtve stradanja poštujemo, da ne provociramo i ne izazivamo“, poručio je Konaković u Danu uživo.

Dodao je da bi njihova zajednička pojavljivanja na mjestima stradanja „zapravo napravila te preduslove“.

Svjedokinja napada na Đorđa Mijatovića za N1: Udarali su ga po glavi i leđima, spasio ga je jedan čovjek

„Ovo što sad gledamo, taj neki šou i neku režiranu kampanju, ne doprinosi stabilizaciji naših odnosa, a mi nismo neko, možda nekad neki prethodnici jesu bili, ko je spreman da se s tim stvarima igra, trguje, mi tome dajemo značaj koji mu pripada“, istakao je Konaković za N1.

Ne propustite