Vučić se obratio javnosti: Do zemlje se klanjam šeiku bin Zajedu, večeras sam završio karijeru

Aktuelno
Vučić se obratio javnosti: Do zemlje se klanjam šeiku bin Zajedu, večeras sam završio karijeru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Njujorka, gdje je danas usvojena Rezolucija o Srebrenici.

– Uradili smo sve što smo mogli, hvala svima iz mog kabineta, Markovog novog, Ivicinog bivšeg kabineta. I Mići, Ivi, Mariji… Hvala im na ogromnoj borbi, ovo je prije svega veliko iznenađenje i zaprepašćenje za sve u sali. Iako sam rekao kakve će to podjele da izazove. Na kraju 87 onih koji su bili u sali nisu glasali za rezoluciju. Zbog svega što su radili u pripremi ispada da su izglasali rezoluciju – kaže on.

Više od dvije trećine zemaljske kugle je bilo na našoj strani, kaže on.

– Hvala i Kini, Rusiji, kao i Emiratima, za koje je govoreno da će biti za. Do zemlje se klanjam prijatelju Srbije šeiku Mohamedu bin Zajedu al Nahjanu. Hvala i Grcima, Kipranima, koji su se usudili da budu uzdržani – dodaje Vučić.

On je nastavio da se zahvaljuje predstavnicima svih drugih zemalja, posebno afričkim, azijskim i latinoameričkim zemljama.

– Hvala našoj karipskoj braći, i Kuba, i Sent Kits i Nevis, Santa Lucija, Dominika i Dominikana… Hvala i Barbadosu, Meksiku, Brazilu, Hondurasu, Nikaragvi. Dakle prva, druga i treća zemlja po veličini iz centralne Amerike nisu bili protiv nas – rekao je Vučić.

Ponovio je da je ovo prvi put da nije jednoglasno usvojena rezolucija o genocidu.

– 107 zemalja nije želelo da se saglasi. Neki su bili protiv, neki uzdržani, a neki su napustili salu poput Azerbejdžana. Pritiskali su ih i pretili. Detalji će isplivavati – rekao je.

Ja sam večeras završio ovdje karijeru, nikada mi ovo neće oprostiti, dodaje on.

– Ovo mi je bio ekser u sanduk. Uradili su sve da nas ponize, a mi smo se vinuli u visine. Svakome je jasno kakav je rezultat. To zadovoljstvo ne možete da kupite. Vidjeli ste i porodice srpskih žrtava koji su podigli srpsku zastavu, koju su hteli da im oduzmu – kaže Vučić.

Na pitanje kome neće reći hvala, kaže da su mnogi u pitanju.

– Dosta mi je licemerja, udaraca ispod pojasa, raznih amandmana. Mi smo ljudi danas 15 minuta prije početka sjednice morali da objašnjavamo ljudima da to nisu naši amandmani. Jurio Goran od stola do stola i objašnjavao. Svi su nas podcijenili, njihove procene su bile da će imati preko 110 glasova za, a onih koji nisu podržali rezoluciju je bilo 107. Hvala svima koji su bili uz nas – rekao je Vučić.

Kaže da je umoran, i uputio se ka hotelu.

(Kurir.rs)

Ne propustite