Schumacherova porodica dobila odštetu zbog objavljenog lažnog intervjua

Sport
Schumacherova porodica dobila odštetu zbog objavljenog lažnog intervjua

Porodice Michaela Schumachera dobila je odštetu od oko 170 hiljada eura nakon što su tužili časopis Die Aktuelle zbog lažnog intervjua koji su objavili s legendom Formule 1.

Urednica časopisa dobila je otkaz prošle godine, a izdavač se ispričao obitelji. Na naslovnici od 15. aprila prošle godine novine su objavile fotografiju nasmijanog Schumachera uz naslov: “Michael Schumacher, prvi intervju”.

U podnaslovu je stajalo“Zvuči varljivo stvarno”, a u tekstu je stajalo da je citate napravila umjetna inteligencija.

Jedan od najboljih vozača u historiji Formule 1 doživio je tešku povredu glave na skijanju u decembru 2013. i od tada nije viđen u javnosti, prenosi N1.

Šest mjeseci bio je u induciranoj komi iz koje je probuđen u junu 2014., a u septembru iste godine pušten je na kućno liječenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

O Schumacheru se brinu supruga i medicinsko osoblje u njihovom domu na Ženevskom jezeru.

Schumacher je jedan od najuspješnijih vozača u historiji Formule 1 sa sedam naslova (1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004.), 91 pobjedom i 155 pobjedničkih postolja.

Obitelj čuva njegovu privatnost, a ni brojni prijatelji i rodbina ne znaju u kakvom je stanju.

U dokumentarcu emitiranom na Netflixu 2021., Corinna Schumacher je rekla da ide na rehabilitaciju i da je sada “drugačiji, ali je tu”.

Ne propustite