U bivšoj Jugoslaviji je bio velika zvijezda, a danas pjevač ovako izgleda

Show
U bivšoj Jugoslaviji je bio velika zvijezda, a danas pjevač ovako izgleda

Duško Kuliš je rođen 7. februara 1960. godine u Kreševu, Bosni i Hercegovini. Od brata Dragana je naučio svirati harmoniku, a iako je htio upisati srednju muzičku školu, ostao se školovati u kiseljačkoj gimnaziji, prenosi Radio Sarajevo.

Zahvaljući činjenici da mu brat svira u narodnom orkestru RT Sarajevo upoznaje ključne ljude kao što su Blagoje Košanin i Haris Džinović te za arhiv snima 20-ak snimaka pjesama.

Na Ilidža Festivalu osvaja nagradu za debitanta godine. Na Kuliševom trećem albumu najveći hit je autorska pjesma Suzo moja Suzana, a 1987. godine je proglašena i pjesmom godine.

Da je bio velika zvijezda, dokazuje i to da ga je Toma Zdravković pozvao kao jedinog gosta u svom zadnjem TV show programu.

Duško se zbog ljubavi preselio u Split, gdje je oženio Ivu Kuliš i 1996. godine dobio sina Marka, a 1997. kćerku Enu.

Nedavno je gostovao kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 gdje je otkrio da mnoge buni njegova narodnost.

"Na carini je uvijek šok. Pa me ispituju jesam li ja iz Hrvatske, Bosne ili Srbije. Sad više ne, sad već svi znaju da sam iz Hrvatske. Ali bila je situacija kad mi je čovjek rekao da je bacio sve moje kazete. Ja kažem: ‘Kupi nove.’ Bilo je takvih situacija. Interesantno, jer niko ne pita Duška Lokina je li iz Hrvatske, ali Kuliša pitaju", rekao je Kuliš za HRT.

Pogledajte kako Duško Kuliš sada izgleda:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Duško Kuliš (@duskokulis)

Ne propustite