EVO ŠTA KEJT MIDLTON RADI TOKOM LIJEČENJA: U tajnosti se sprema na veliki poduhvat

Show
EVO ŠTA KEJT MIDLTON RADI TOKOM LIJEČENJA: U tajnosti se sprema na veliki poduhvat

Princeza Kejt Midlton (42) već mjesecima nalazi se u žiži interesovanja svetske javnosti zbog svog zdravstvenog stanja.

Nakon operacije stomaka krajem januara ona se povukla sa svih dužnosti, a krajem marta je saopštila da boluje o raka zbog čega je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji.

Kako piše britanski The Sun, uprkos teškoj bolesti princeza od Velsa ne miruje ni tokom liječenja. Izvor blizak princezi od Velsa otkriva da je ona zaokupljenja izvještajem od 60 stranica o projektu koji je pokrenula u martu prošle godine.

Podsjećamo, Kejt pokrenula projekat "Centar za rano djetinjstvo" Kraljevske fondacije. Okupila je Poslovnu radnu grupu u kojoj je osam vodećih britanskih kompanija koje treba da doprinesu njenoj "viziji budućnosti" u razvoju djece u ranim godinama. Sama princeza od Velsa želi da vidi kako njen projekat raste i razvija se dok se ona oporavlja od bolesti.

Nastavlja sa hemoterapijom

Iako se na trenutak mnogima učinilo da se ovim nagovešatva njen povratak na dužnosti, portparol Kejt Midlton tvrdi da od toga nema ništa.

- Ovo ne treba posmatrati kao vraćanje princeze od Velsa na posao. Ona je pokretačka snaga ovog projekta i voli da bude u toku sa svime što se dešava. Ovakvi projekti se rade nevezano za nju i imali smo veliki napredak u poslednjih pet mjeseci. Što se same princeze od Velsa tiče, njoj je potreban prostor i mir, a na posao će se vratiti kada za to dobije zeleno svjetlo od ljekara - rekao je portparol Kejt Midlton.

Kako je naglasila Kensingtonska palata, princeza se, uprkos tome što je "aktivna" na papiru, nije vratila na posao jer nastavlja da prima preventivnu hemoterapiju za rak.

Pored Kejt pod lupom javnosti je i njne suprug princ Vilijam, a svaki njegov korak se prati. Kako ističe ekspert za kraljevsku porodicu Ingrid Sevard, princ Vilijam se pokazao kao stabilna podrška princezi i svojoj porodici u ovim teškim trenucima.

- Vilijam je svjestan da je potreban svojoj porodici i ona mu je prioritet. Da se razumijemo, on je bio uz Kejt na svakom koraku. Vrlo je svjestan svoje uloge kao budućeg monatrha i trudi se da se svoje obaveze uradi na najbolji način. Ali, na kraju krajeva, on je samo čovek. Mora da osjeća težinu ogromne odgovornosti, ali kako mi se čini on se uspješno nosi sa svim izazovima u ovom trenutku. Najvažnije od svega je da bude uz svoju decu, jer još pamti periode kada njegovi otac i majka zbog svojih problema nisu bili uz njega. On zna kakav je osjećaj kad vas odgajaju dadilje i zarekao se da neće biti takav otac i roditelj. Ne želi da kao njegov otac kraljevsku ulogu stavi ispred uloge supružnika i roditelja, naprotiv njemu je porodica na prvom mjestu - naglasila je Ingrid.

Ne propustite