Muškarac iz Tuzle nakon ubistva supruge i djece na zidu ispisao imena: Motiv još nije utvrđen

Crna hronika
Muškarac iz Tuzle nakon ubistva supruge i djece na zidu ispisao imena: Motiv još nije utvrđen

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali kako Klix.ba piše iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega je ostavio i ispisanu poruku.

Sve indicije ukazuju na to da je 39-godišnji Mujaga Čičkušić brutalno usmrtio svoju 34-godišnju suprugu Amelu Čičkušić i njihovo dvoje djece starosti od dvije i devet godina.

Trostruko ubistvo najvjerovatnije je počinio sjekirom u njihovom porodičnom stanu u naselju Stupine, a zatim je prešao u susjedni ulaz gdje je sa 14. sprata počinio samoubistvo.

Prema informacijama do kojih je portal Klix.ba došao iz istrage, nakon počinjenog masakra u stanu, Čičkušić se nije odmah udaljio sa mjesta zločina već je na zidu ostavio poruku sa ispisanim imenima rođaka i prijatelja.

No, ostavljena poruka istražiteljima još uvijek ne razjašnjava motiv počinjenog ubistva. Kako je rečeno za Klix, na zidu su ispisana imena osoba koje su Čičkućiću prije šest mjeseci pomogle da se zaposli u Njemačkoj. Sve one se i dalje nalaze izvan Bosne i Hercegovine.

Do tada je kao medicinski tehničar radio u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a nakon davanja otkaza pronašao je novi posao u Njemačkoj. Inače, u tuzlanskom kliničkom centru je kao medicinska sestra radila i njegova supruga Amela.

"On je prije šest mjeseci otišao u Njemačku, a supruga je ostala sa dvoje djece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa djecom planirala odlazak u Njemačku", otkriva izvor portala Klix.ba.

Kako navodi Klixov izvor, Čičkušić je iz Njemačke došao protekle srijede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu. Da je ubistvo počinjeno s predumišljajem, istražiteljima pokazuje činjenica da je sjekira koja je zatečena u stanu bila nova.

Dok istražitelji nastavljaju raditi na rasvjetljavanju motiva trostrukog ubistva i samoubistva u toku je obdukcija tijela članova ove četveročlane porodice, a naređena su i druga vještačenja. Prvi preliminarni rezultati obdukcije mogli bi biti poznati uskoro.

Također, dosadašnje policijske provjere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.

(Izvor: Klix.ba)

Ne propustite