Meteorolozi objavili prognozu do 4. juna: EVO KADA STIŽU TEMPERATURE IZNAD 30 STEPENI

Aktuelno
Meteorolozi objavili prognozu do 4. juna: EVO KADA STIŽU TEMPERATURE IZNAD 30 STEPENI

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 4. juna ove godine.

Naglasili su kako se do 26. maja prognozira nestabilno vrijeme sa intenzivnijim pljuskovima, često praćenim grmljavinom i uz mogućnost pojave grada posebno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U ostalim krajevima zemlje očekuje se nestabilno vrijeme sa umjerenim padavina pljuskovitog karaktera.

Od 27. maja do kraja prognoznog perioda raste vjerovatnoća za duže sunčane intervale, ali i dalje postoje izgledi za kraći lokalni pljusak. Najviše sunčanih perioda i najmanje padavina u cijelom prognoznom periodu očekuje se u Hercegovini.

Do 29. maja, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 10 do 15, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 22 do 27 °C, lokalno na jugu i sjeveroistoku do 30 °C.

Od 30. maja do kraja prognoznog perioda, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 28 u Hercegovini do 31 °C.

Ne propustite