George Clooney

Dečko dana
George Clooney
George Clooney (Lexington, Kentucky, 6. svibnja 1961.), američki filmski glumac, redatelj, scenarist i producent, isprva poznat po ulozi dr. Douga Rossa u Hitnoj službi, a kasnije po nastupima u prvorazrednim filmovima. Dobitnik Oscara i dva Zlatna globusa, Clooney je balansirao između nastupa u visokobudžetnim blockbusterima i producentskog i redateljskog rada iza komercijalno riskantnijih projekata, kao i društvenog i političkog aktivizma. 31. siječnja 2008. je postao mirovni veleposlanik Ujedinjenih naroda.[1][2] Poznat je po suradnji s većinom filmske elite, kao što su Brad Pitt, Don Cheadle, Matt Damon, Julia Roberts, Casey Affleck, braća Coen i Steven Soderbergh.

George Clooney, američki filmski glumac, redatelj, scenarist i producent, isprva poznat po ulozi dr. Douga Rossa u Hitnoj službi, a kasnije po nastupima u prvorazrednim filmovima.

Dobitnik Oscara i dva Zlatna globusa, Clooney je balansirao između nastupa u visokobudžetnim blockbusterima i producentskog i redateljskog rada iza komercijalno riskantnijih projekata, kao i društvenog i političkog aktivizma. 31. januara 2008. je postao mirovni veleposlanik Ujedinjenih naroda.

Poznat je po suradnji s većinom filmske elite, kao što su Brad Pitt, Don Cheadle, Matt Damon, Julia Roberts, Casey Affleck, braća Coen i Steven Soderbergh.

Ne propustite