Detalji femicida u Bjelovaru

Region
Detalji femicida u Bjelovaru

Smiljan G. u subotu ujutro, 18. maja, u porodičnoj kući u Bjelovaru u Hrvatskoj ubio je punicu Dragu Š., koja je živjela u prizemlju, te pokušao ubiti suprugu Renatu G., koja je, javili su iz bolnice, izvan životne opasnosti. Potom je počinio suicid.

Moj Portal javlja da je muškarac ubio svoju punicu, a ženu nožem više puta ubo u vrat. Supruga je s teškim povredama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, a on je navodno nazvao policiju i onda se ubio pred očima policajaca koji su došli na mjesto zločina. Kako su saopćili ljekari, žena je sada van životne opasnosti.


 

 
"Kad sam iz trgovine došao kući, čuo sam dva pucnja, a potom i kratki ženski plač, no ne znam da li je to bila Draga ili Renata. Nije prošlo ni deset minuta, kad su stigli policija i vozilo Hitne medicinske pomoći. Potom su nekoga odvezli, pretpostavljam Renatu. Daj Bože da preživi", rekao je za 24sata potreseni stanovnik Radničkog naselja.

TRENDING Najbolje gnojivo za cvijeće u posudi i obavezno ne saditi sa vrtnom zemljom
Stravičan događaj šokirao je njegovu suprugu, a i on se nije osjećao dobro. Sa Smiljanom G. je, kaže susjed, bio u dobrim odnosima. Posljednji put sa njim je dugo pričao prije pet dana i tada ništa nije upućivalo na to da bi se ovako nešto moglo dogoditi.

Drugi susjed je za Jutarnji list rekao kako je mislio da je naprosto riječ o nekakvoj porodičnoj svađi, ništa ozbiljno.

"Kasnije sam čuo da se čulo zapomaganje iz kuće: 'Upomoć!' i da je to zapomagala Renatina majka, ali žena koja je otišla do kuće naišla je na zaključana vrata", rekao je stanovnik Izvorske ulice.

Susjedi kažu kako je punica bila povučena osoba s kojom nisu često komunicirali, a za porodicu da su bili korektni, no da su se više držali za sebe. Punica je sa suprugom, koji je preminuo prije nekoliko godina, živjela u prizemlju porodične kuće, a supružnici Smiljan i Renata na spratu. Riječ je o materijalno situiranoj porodici.

Iz policije su nakon ubistva izdali kratko saopćenje u kojem su izvijestili građane da na području grada Bjelovara u porodičnoj kući pronađene dvije mrtve osobe, dok je jedna teže povrijeđena te je prevezena u OB Bjelovar radi ukazivanja ljekarske pomoći.

"Slijedi uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog tužilaštva Bjelovar. Nakon uviđaja slijedi službeno saopćenje na web stranici PU bjelovarsko bilogorske", kratko su se oglasili u bjelovarskoj policiji.

Uviđaj je završen jučer, 18. maja, u večernjim satima.

Ne propustite