Cvijanović napala Konakovića zbog odbijanja Mađarske

Bosna i Hercegovina
Cvijanović napala Konakovića zbog odbijanja Mađarske

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da pismo Еlmedina Konakovića upućeno evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varhelyiju nije stav BiH, već isfrustriranog pojedinca koji u kontinuitetu zloupotrebljava svoju poziciju.

"To je problem sa bošnjačkim kadrom. Sve što je zajedničko oni bi uzurpirali, odlučivali bi u svoje ime, a onda prodavali maglu da je to u ime svih", istakla je Cvijanović za Srnu upitana da prokomentariše Konakovićevo pismo upućeno Varhelyiju.

Cvijanović je istakla da Ministarstvo vanjskih poslova u Vijeću ministara nije ćaćevina Еlmedina Konakovića, pa da on sam, autonomno odlučuje šta hoće a šta neće, iako se on ponaša kao da to jeste tako.

"Umjesto da kao ministar vanjskih poslova gradi, on uporno urušava odnose sa prijateljskim zemljama. Konaković uzima sebi pravo da dijeli lekcije svakome ko ne misli kao on, kako izvan, tako i unutar BiH. To nije politika, niti diplomatija. To ne priliči jednom šefu diplomatije, ali priliči nekome ko nas sve redom i to u kontinuitetu gnjavi svojim nervoznim reakcijama", konstatovala je Cvijanović.

Ne propustite