Trivić: Jedini važeći izborni zakon jeste ovaj kojim je CIK raspisala izbore

Bosna i Hercegovina
Trivić: Jedini važeći izborni zakon jeste ovaj kojim je CIK raspisala izbore

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić u jutarnjem programu "Jutro za sve" Radiotelevizije Bosne i Hercegovine otkrila je koje će još opozicione stranke, pored NF neće odazvati pozivu vladajuće koalicije za razgovor na temu učešća na izborima.

"Poziv je odbio i gospodin Vukanović, vidjela sam izjavu i predsjednika PDP-a u međuvremenu, čula sam se i sa gospodinom Miličevićem. Mada, tu su stavovi usaglašeni i bez da se čujemo."

Ponovila je kako niko od njih nije naivan da vjeruje u Dodikove laži i ponude da s njim "sastanče".

"Na kraju krajeva, poslanici Narodnog fronta i opozicije glasali su protiv tog izbornog zakona koji je Dodik gurao u Narodnoj skupštini", kazala je Trivić pa dodala:

"Dodik kaže 'Ajde da ovo malo prolongiramo, a Stevandić 'Ne, ne, idemo sa ovim i usvojit ćemo. To je bilo kasno u noć i on je nekako najviše propagirao da se usvoji izborni zakon, da imamo izborni zakon Republike Srpske po kome će se izaći, mada implementacija tog zakona i prijavljivanje po tom zakonu bi bilo jedan pravni košmar."

Evidentno je, kaže, da u njihovoj koaliciji ne postoji saglasnost po ovim stvarima, ali kod opozicije postoji.

"Mi nećemo izaći po tom zakonu - prvo, on nije stupio na snagu, jedini izborni zakon važeći jeste ovaj kojim je CIK raspisala izbore i mi se uveliko pripremamo za te izbore."

Podsjetit ćemo, Trivić je ranije jučer jasno naglasila kako navedeni poziv smatraju krajnje licemjernim jer su te iste stranke vladajuće koalicije, sve do jedne, ušle u proces prijave za izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija.

"Prije mjesec dana sam na pitanje novinara po kojem zakonu ćemo se prijaviti na izbore rekla 'po Dodikovom sigurno nećemo' i ostali smo na tim stajalištima. Jasno je da im opozicija treba da posluži da bi se iza nas sakrili, odnosno kako bi imali alibi za njihovo učešće na raspisanim izborima", jasna je Trivićeva.

Ne propustite