OVE STVARI NIKAKO NE TREBA DRŽATI U KUĆI: Vjeruje se da privlače veliku bijedu, siromaštvo i jad

Zanimljivosti
OVE STVARI NIKAKO NE TREBA DRŽATI U KUĆI: Vjeruje se da privlače veliku bijedu, siromaštvo i jad

Ako imate osjećaj da vas prostor "tjera", to znači da morate da ga oplemenite, razveselite postavljanjem detalja koji pozivaju na boravak. Dobra energija u domu postiže se ako je prostor harmonizovan. Prostor treba da probudi želju u nama da se vratimo u njega.

Prema smjernicama Feng Šuija i narodnim vjerovanjima, ove stvari je bolje ne držati u kući. Navodno, one donose nesreću ili zadržavaju lošu energiju u kući. Prema Feng šui vjerovanju, ovih 7 stvari u kući donose bijedu i siromaštvo, te ih ne treba čuvati:

Slomljeni sat

Prema Feng šuiju, slomljene stvari uopšte treba izbaciti iz kuće, a posebno slomljene satove. Oni navodno ukazuju na nesretne događaje u budućnosti.

Crna vrata

Kinesko vjerovanje kaže da crna vrata prizivaju lošu sreću u vaš dom, ali ne i ako su okrenuta prema sjeveru.

Stari kalendar

Ako niste okrenuli stranicu na trenutni mjesec ili vam je oznaka za datum ostala na pogrešnom mjestu, to nije dobro, kaže staro praznovjerje. Kalendar je simbol prolaznosti vremena, a ako ga koristite na pogrešan način, to navodno može negativno da utiče i na vaš život.

Slomljeno suđe

Posuđe prema kineskom vjerovanju simbolizuje bogatstvo i porodicu. Ako jedete iz okrnjenih tanjira, podsvjesno prizivate probleme u svoj život. Zato čim nešto napukne, odmah bacite.

Kaktusi i biljke s trnjem (osim ruža)

Unose negativnu energiju u dom.

Mrtve biljke

Isto kao i vještačko cvijeće, smatra se da donosi lošu sreću, pa prema Feng šuiju, i to treba izbaciti iz kuće što prije.

Bršljan

Staro je vjerovanje da otrovni bršljan koji puzi uz kuću donosi nesreću.

(Stil.kurir)

Ne propustite