Barbarez danas objavljuje svoj prvi spisak kao selektor reprezentacije

Fudbal
Barbarez danas objavljuje svoj prvi spisak kao selektor reprezentacije

Novi selektor BiH Sergej Barbarez (52) će u četvrtak u 17,00 sati objaviti spisak reprezentativaca za prijateljske mečeve sa Engleskom (3. juni u Newcastleu) i Italijom (9. juni u Empoliju), piše Reprezentacija.ba.

Novi selektor već na debiju ima prilično problema sa izostancima.

Barbarez na raspolaganju sigurno neće imati kapitena Edina Džeku (38), za kojeg je objavljeno u medijima da neće igrati, povrijeđenog Amira Hadžiahmetovića (27), te donedavne reprezentativce Miralema Pjanića (34) i Ibrahima Šehića (35), koji su se oprostili od nacionalnog dresa.

U ovom trenutku Barbarez pred sobom ima i dugu listu povrijeđenih igrača na kojoj su imena Amara Dedića (21), Seada Kolašinca (30), Adriana Leona Barišića (22), Nemanje Bilbije (34) te Smaila Prevljka (29).

Neki od njih bi do Engleske, a posebno Italije trebalo da su spremni, ali ostaje upitno vrijedi li ih “rovite” uskratiti dodatnog odmora.

Nema sumnje da svi, posebno Dedić i Barišić kao mlađi žele svaku priliku da igraju za reprezentaciju.

Sigurno da je izostanak Dedića najveći hendikep, jer je igrač sa najviše minuta u kvalifikacijama za EURO 2024. Ali i naš najopasniji igrač u posljednje vrijeme.

Kada se dodaju izostanci Džeke i Šehića, te eventualno Kolašinca – Barbarez će biti bez četiri od šest igrača sa najvećom minutažom.

Jedno je jasno – BiH što prije mora početi uigravati prvih 11 za budućnost. Prvi spisak, sa ili bez izostanaka, će biti okvir za ono što nas čeka u naredne četiri godine.

Ne propustite