Plenković upravo objavio: Imamo 76 potpisa za novu Vladu!

Aktuelno
Plenković upravo objavio: Imamo 76 potpisa za novu Vladu!

HDZ i Domovinski pokret postigli su dogovor oko formiranja parlamentarne većine u Hrvatskoj. Dogovoreno je da će DP-u pripasti tri resora, a osniva se i novo ministarstvo. DP će dobiti resore demografije, poljoprivede, a resor gospodarstva će se podijeliti na pola. U nastavku pregovora HDZ i DP će razgovarati o potencijalnim kandidatima za novu kadrovsku križaljku. Andrej Plenković u četvrtak je potvrdio da je prikupljeno 76 potpisa za formiranje Vlade.

“Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade RH”, otkrio je premijer Andrej Plenković na predstavljanju HDZ-ove liste za europske izbore.

Zastupnik HDZ-a i član Nacionalnog odbora HDZ-a Andro Krstulović Opara izrazio je uvjerenje da će vladajuća većina odnosno koalicija HDZ-a s Domovinskom pokretom biti uspješna, a za navodno nezadovoljstvo DP-a jer nisu dobili Ministarstvo kulture rekao je kako je to njihov problem.

„Domovinski pokret je treća politička snaga u Hrvatskoj, oni su na kvalitetan, sustavan i konstruktivan način pristupili sastavljanju vladajuće većine i siguran sam da će ona biti uspješna, dobra i nadasve pristojna”, kazao je u četvrtak Krstulović Opara uoči predstavljanja programa HDZ-a za izbore za Europski parlament.

Dosadašnji ministar gospodarstva i održivog razvoja, a inače diplomirani je pravnik i odvjetnik s dugogodišnjim iskustvom, Damir Habijan vrlo je izgledan kandidat za budućeg ministra pravosuđa i uprave, doznao je tportal iz krugova bliskih vrhu HDZ-a.

Rok u kojem se nakon izbora mora sazvati sjednica Hrvatskog sabora je 20 dana, dakle do 19. svibnja. Sjednicu saziva predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je ranije najavio da će se držati rokova.

Podsjetimo, dogovor između HDZ-aHrvatske i Domovinski pokreta (DP) o formiranju nove vladajuće većine u Hrvatskoj postignut je jučer kao i o raspodjeli resora.

(N1 Hrvatska)

Ne propustite