"OVAKO NEŠTO NIKAD NISMO IMALI" Oglasio se načelnik Hitne pomoći u Kuršumliji: Ovo je stanje djece

Region
"OVAKO NEŠTO NIKAD NISMO IMALI" Oglasio se načelnik Hitne pomoći u Kuršumliji: Ovo je stanje djece

Na kuršumlijskom vašaru se danas dogodio pravi horor, kada je ringišpil na kom su se, između ostalog, nalazila djeca pukao. Slaviša Došović načelnik Hitne pomoći u Kuršumliji kaže da su prvi poziv o nesreći primili oko 13:05 časova i da su odmah na teren upućene sve raspoložive ekipe.

- Zbrinuto je ukupno 13 dece, od toga je jedna devojčica u teškom stanju jer je zadobila životno ugrožavajući povrede. Ona je prebačena u Klinički centar Niš na Neurohiruršku kliniku - rekao je Došović.

Dodao je i da su sedmoro djece prevezeni u Prokuplje u bolnicu na dalju dijagnostiku i preglede.

- Ostalih pet su zadržani u Domu zdravlja u Kuršumliji na posmatranju. Neki od njih su već pušteni kućama a neki će nakon opservacije biti pušteni - kaže Došović.

Prema trenutno raspoloživim informacijama i dio djece iz Prokuplja je pušten, a trenutno je još uvijek zadržano njih četvoro, piše Blic.

- Prema prvim informacijama samo jedno dete je zadobilo teške povrede ostali najverovatnije lakše. Reč je o oguljotinama, nagnječenjima, naprsnućima. Za sada nema podataka da je neko zadobio prelom, ali čeka se izveštaj iz bolnice u Prokuplju - kaže Došović.

On navodi da su intervenisali sa svim raspoloživim kapacitetima.

- Na teren je odmah upućeno pet ekipa sa pet vozila, to nisu sve bili samo saniteti već i druga vozila koja su mogla da se stave u funkciju. Na teren su otišli i pedijatri i lekari opšte prakse, bukvalno svi zaposleni. Ovakvu situaciju do sada nismo imali - kaže Došović.

Sreća u nesreći je bilo i to što se vašar na kojem je bio ringišpil nalazi samo nekoliko stotina metara od Doma zdravlja.

Ne propustite