UHAPŠEN VLASNIK RINGIŠPILA U KURŠUMLIJI: Najnovije informacije o incidentu na vašaru

Region
UHAPŠEN VLASNIK RINGIŠPILA U KURŠUMLIJI: Najnovije informacije o incidentu na vašaru

Ukupno trinaestoro djece povrijeđeno je kada se srušio ringišpil u Kuršumliji.

Podsjetimo, incident u Kuršumliji dogodio se danas oko 13.30 sati kada se srušila vrteška puna djece.

Ne mjestu incidenta bilo je više od pet vozila Hitne pomoći, a ljekari su zbrinuli svu djecu kojoj je bila potrebna pomoć.

Među povrijeđenima su i rođeni brat i sestra.

U međuvremenu policajci iz Kuršumlije priveli su vlasnika ringišpila u policijsku stanicu u tom gradu.

Inače, kako kažu mještani ovaj ringišpil je već par dana tu, a danas je vašar u Kuršumliji. Djeca su bila na njemu, kada se konstrukcija otkačila.

- U najkritičnijem stanju je dete od 13 godine. Troje dece je u kuršumlijskom Domu zdravlja, a sedmoro u Prokuplju, a jedno dete je prebačeno za Niš, dok je dvoje dece je pušteno kući - rekao je izvor i dodao da se sumnja da se nesreća dogodila kada je ringišpil pukao na pola, piše Informer.

Ovo nažalost nije prva nesreća koja se dogodila na ringišpilu.

Prošle godine u Grockoj, tokom manifestacije "Grocke svečanosti" troje mladih ljudi povređeno je na ringišpilu, kada je dio konstrukcije pao i to, kako su kasnije nadležni saopštili, zbog "nemarnosti radnika".

- Tri godine prije ove nesreće, raspao se ringišpil prepun djece u Somboru. Naime, samo pukom srećom u Kolutu kod Sombora izbjegnuta tragedija kada je došlo do pucanja glavnog stuba ringišpila u trenutku kada se na njemu nalazio veliki broj djece.

Ne propustite