OVO JE PRAVA ISTINA o Baby Lasagni

Show
OVO JE PRAVA ISTINA o Baby Lasagni

Pravo ime mu je Marko Purišić, rođen je 1995. godine u gradu Umag

Predstavnik Hrvatske Baby i Lasagna koji se predstavio sa numerom ''Rim Tim Tagi Dim'' na ovogodišnjoj Evroviziji, koja se održava u Malmeu, prošao je u finale.

O njemu se mnogo govorilo posljednjih sedmica jer je privukao veliku pažnju javnosti, pokupio brojne simpatije publike i važi za favorita prestižnog takmičenja.

Marko Purišić mu je pravo ime, rođen je 1995. godine u gradu Umag, a godinama je bio gitarista u hrvatskoj rok grupi Mantra, te se onda odlučio za solo karijeru.

Pjevač je od malih nogu pokazivao interesovanje ka muzici, s obzirom da su mu roditelji bili učitelji u osnovnoj školi, kako je govorio, vjerovatno bi i on krenuo njihovim stopama da nije ipak izabrao muziku. Studirao je i inžinjerstvo zvuka u Ljubljani.

Marko je otkrio kako je došlo do umjetničkog imena "Bejbi Lazanja".

- Želio sam da to bude nešto smiješno, jednostavno i bizarno. Možda sam podsvjesno primijetio da se mnogo modernih repera zove Bejbi ovo, Bejbi ono. Vjerovatno sam i ja zato htio da budem Bejbi nešto, a Lazanja je zvučalo dovoljno slučajno - rekao je on.

Iako su žene poludjele za njim, njegovo srce pripada Elizabeti Ružić koja mu je najveća podrška.

- Koliko moja bolja polovina cijeni moju muzičku stranu, i meni je nepoznanica. Ipak, prije nego što iko drugi čuje moje pjesme, ona ih posluša. Iskreno, često po njenom sudu biram pjesme za album. Da joj se nije svidjela pjesma 'Rim Tim Tagi Dim', možda danas ne bih razgovarao s vama - rekao je za Story.hr.

Ne propustite