RHMZ IZDAO VIŠE HITNIH UPOZORENJA!

Region
RHMZ IZDAO VIŠE HITNIH UPOZORENJA!

RHMZ izdao upozorenje na vremenske nepogode.

Prema najnovijem upozorenju RHMZ-a očekuju se obilni pljuskovi sa grmljavinom i pojava grada u većini Srbije.

"Danas i sutra nestabilno vrijeme mjestimično sa kišom i kratkotrajnim plјuskovima sa grmlјavinom. U južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije ponegdje se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode praćene sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 h) za kratko vrijeme", stoji u upozorenju na sajtu RHMZ-a.

Takođe, RHMZ je najavio i velike količine padavina što može da dovede do porasta vodostaja do upozoravajućih nivoa, pa i izlivanja.

"Danas i sutra, 08. i 09. maja, nestabilno vrijeme pa su lokalno moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene sugradicom i gradom, a ponegde i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 h) za kratko vrijeme i to uglavnom u južnim, centralnim i istočnim predjelima Srbija", navodi RHMZ.

Narednih dana zadržava se promjenjivo vrijeme, mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, osim u petak i subotu, kada će biti suho sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajne padavine očekuju se samo ponegdje u brdsko-planinskim predjelima.

Ne propustite