NOVI KRALJ DUGOVJEČNOSTI IMA 61 GODINU: Nikada ne navija alarm, otkrio šta jede i pije

Porodica i zdravlje
NOVI KRALJ DUGOVJEČNOSTI IMA 61 GODINU: Nikada ne navija alarm, otkrio šta jede i pije

Evo kako mu polazi za rukom da u 61-oj godini izgleda upola mlađe!

Za "opsjednutog bogataša", Brajana Džonsona, koji ima 45 godina i teži ekstremnim metodama kojima želi da podmladi sve organe, mnogi su već čuli. Ali izgleda da sada ima novu konkurenciju, momka po imenu Dejv Paskoe. Dejv ima 61 godinu, a doslovno izgleda upola mlađe. Koja je tajna njegove dugovječnosti?

Najnoviji kralj dugovječnosti tvrdi da je promijenio svoj biološki sat oslanjajući se na ultrazdrav način života. On je na svom veb-sajtu otkrio detalje uz pomoć kojih održava svoje tijelo mladolikim. Iscrpljujući režim uključuje uzimanje 150 suplemenata dnevno i izbjegavanje svih stvari koje mogu da ubrzaju proces starenja - poput šećera ili stresa.

"Ne želim da mi zdravstveni vijek prođe pre mog životnog vijeka. Očekujem da ću doživjeti u najmanju ruku do 95. godine u sjajnoj formi... ako ne i preko 110 godina, ako Bog da. Samo bih volio da sam znao i primijenio sve što znam sada, decenijama unazad", priznao je Dejv.

On tvrdi da je njegov pristup košta 30.000 dolara godišnje, dok njegov suparnik Brajan Džonson troši nevjerovatnih dva miliona. Ipak, Dejv tvrdi da nikada nije namjeravao da prevari smrt, već je umjesto toga počeo da mijenja zdrav način života.

Početak dana

Na prvom mjestu, vrlo mu je važan kvalitetan san i odmor. Nikada ne navija alaram za buđenje, kako bi izbjegao jutarnji stres. Zatim započinje dan vježbanja istezanja uz 5 minuta skakanja na trampolini kako bi se krvni sudovi aktivirali. Tek poslije toga, umiva se i pere zube. Zatim, Dejv odlazi u šetnju, nakon koje ima trening otpora i snage, koristeći tegove. Nakon jutarnje vježbe, posjećuje saunu kako bi se opustio i počinje svoju 45-minutnu meditaciji.

Ishrana

Kako bi nahranio svoje tijelo, Dejv uzima šejk za vježbanje i doručak od zelene banane i činiju sa bobičastim voćem. Također, četiri puta godišnje, on filtrirra svoju krvnu plazmu.

Druženje sa prijateljima mu je jako bitno, štaviše neće propustiti priliku da provede kvalitetno vrijeme sa njima. Dejv je otkrio da ruča samo nekoliko puta nedjeljno, a umjesto toga bira ranu večeru između 15 i 17 časova kako bi bio zadovoljan. Ona se obično sastoji od organskog mesa, šarenog povrća i fermentisanih dodataka kao što je kiseli kupus. Izbjegava ugljene hidrate. Ovaj muškarac, mladolikog izgleda svoj kraj dana provodi moleći se i podsjećajući sebe na sve stvari na kojima je zahvalan.

(MONDO)

Ne propustite