Djevojka u Americi brutalno ubijena prije 58 godina: Policija tek sad riješila slučaj

Svijet
Djevojka u Americi brutalno ubijena prije 58 godina: Policija tek sad riješila slučaj

James Barbier, 79-godišnjak optužen je za ubojstvo 18-godišnjakinje koja je izbodena više od 120 puta u svojoj kući u predgrađu Chicaga prije gotovo šest desetljeća. Barbier je uhićen u ponedjeljak u svom domu u Missouriju i optužen za ubojstvo prvog stupnja.

Mrtvo tijelo Karen Snider pronašao je njen suprug Paul Snider 12. studenog 1966. nakon što se kasno u noći vratio u njihovu kuću u Calumet Cityju u Illinoisu. Policija je ponovno otvorila slučaj 2022. i poslala predmete s mjesta događaja, uključujući žrtvinu haljinu i krvlju umrljanu posteljinu, na testiranje.

Pušten iz zatvora

Krv je odgovarala Barbierovom DNK i nakon uhićenja izručen je Illinoisu. Snider je ubijena, dok je njezina dvomjesečna kći koja je bila u kolijevci prošla bez ikakvih ozljeda. Barbier, koji je sa žrtvinim suprugom radio na željezničkom kolodvoru, uhićen je 1966., ali nikada nije optužen.

Ured državnog odvjetnika priopćio je da je Barbier pušten u četvrtak nakon što ga tužitelji nisu tražili da ga zadrže u zatvoru zbog njegove dobi i “fizičke slabosti”. Međutim, zabranjeno mu je napuštati Missouri ili Illinois te je morao predati svoju putovnicu i vatreno oružje.

Nije jasno ima li Barbier odvjetnika, ali poznato je da ga čeka novo jedno sudsko saslušanje 21. svibnja, piše Sky News.

Ne propustite