U subotu počinje isplata penzija za april

Aktuelno
U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest, za sve penzionere u Federaciji BiH jeste da isplata penzija za april počinje u subotu, 4. maja.

Uvećana je za 1,55 posto, pa tako će minimalna biti veća za 8,35 maraka. Iako svjesni da sa ovim povećanjem ne mogu osigurati ni osnovno, penzioneri će ovaj mjesec možda ipak osjetiti olakšicu jer će biti uplaćena i razlika za prva tri mjeseca ove godine.

Povećanje od 1,55 posto osiguralo je cijelih 8 KM i 35 feninga više, koliko košta npr. pola kg piletine, za korisnike koji primaju minimalnu penziju, piše BHRT.

Uplaćena će biti i razlika za prva tri mjeseca ove godine tako da će ukupno minimalna penzija ovaj mjesec iznositi 33,40 KM više. Penzioner Anto Miličević - nezadovoljan.

"Kilogram mesa kupiti i to je sve. Za dva dana pojedemo i idemo ponovo. Smatram da nadležni itekako mogu osigurati više.

Ima novca, ako je prošle godine moglo ići na 12 posto, može i ove godine. Evo ja pristajem odmah, nek se povećaju minimalne, ne moraju naše srednje povećavati", rekao je penzioner Anto Miličević za BHRT.

Nakon najave federalnog Zavoda PIO/MIO da će penzije za april biti isplaćene u subotu, uslijedili su upiti penzionera i sumnje da li će novac uopće leći na račun prije ponedjeljka.

Iz Zavoda su odmah pojasnili da će novac preko Trezora biti uplaćen bankama i poštama u petak, 3. maja, a do banaka je da li će one taj novac odmah rasknjižiti.

Ne propustite