Šta se to dešava sa Novakom Đokovićem? Povukao novi šok potez

Sport
Šta se to dešava sa Novakom Đokovićem?  Povukao novi šok potez

Novak Đoković otputovao je u Crnu Goru gdje će odraditi završne pripreme za masters u Rimu koji će mu ujedno biti i glavna priprema za Rolan Garos.

Srpski teniser je posljednji nastup imao u Monte Karlu gdje je ispao od Kaspera Ruda u polufinalu i time nastavio niz bez trofeja koji traje od početka godine.

Niz bez pehara i ne preterano dobrih rezultata doveo je i do velikih promjena u timu najboljeg tenisera sveta, a malo je reći da je napravio potpunu čistku oko sebe.

Sve je krenulo prekidom saradnje prošle godine u poslovnom dijelu njegovg tima odlaskom Eduarda Ataldija i Elene Kapelaro koji su bili tu više od jedne decenije, ali je priča nastavljena ove godine.

Poslije neuspjeha u Melburnu i Indijan Velsu došlo je do prekida saradnje i sa Goranom Ivaniševićem koja je bila više nego plodonosna.

Ivanišević i Đoković su razvili poseban vid prijateljstva koji je prevazilazio trenerski odnos i mnoge je taj razvoj događaja ostavio u šoku.

Različite teorije su se tada provlačile, ali su obojica gopodski okončali zajedničku priču, a to je bio uvod u još jednu veliku promjenu u Novakovom timu.

Nakon što je u Monte Karlu nastup završio u polufinalu, a mučio se i sa fizičkom spremom odlučio je da prekine saradnju i sa kondicionim trenerom Markom Panikijem.

Paniki je bio zadužen za spremu srpskog asa od 2019. godine kada je zamijenio Gebharda Fila Griča jednog od najzaslužnijih ljudi za uspjehe u Novakovoj karijeri.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Gebhard Fil Grič je bio dio Novakvog tima više od jedne decenije i postavio je osnove za Novakovu fizičku dominaciju i izdržjviost nakon svih problema na početku karijere.

Đoković se tada mučio sa brojnim stvarima a Grič mu je pomgao da to reši.

Sada je Đoković ponovo okrenuo stari broj telefona kako bi sa Gričom udario temelje za nove uspjehe, naročito za one na Olimpijskim igrama koje su mu glavni cilj ove godine.

A Đoković je nešto slično već jednom uradio.

Novak je nakon turnira u Monte Karlu 2017. godine promijenio čak trojicu članova stručnog štaba.

Raskinuo je višegodišnju saradnju sa trenerom Marijanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričom i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem.

Ipak, ta godina bila je za zaborav. Posle serije neuspeha koji su kulminirali na Vimbldonu, Đoković je odlučio da reši problem sa laktom koji ga je mučio tako što je izveo operaciju koju je izbegavao i istatak sezone propustio.

Tada je odlučio da dobro razmisli o svemu i nakon toga je odlučio da vrati Gebharda Fila Griča i na kraju je te 2018. godine osvojio dva grend slema.

Novak je uz Griča vratio i Vajdu i Miljana Amanovića, a sada je odlučio da proba sa starim oprobanim receptim.

Grič se pojavio na Novakovom treningu u Beogradu što znači da je Đoković odlučio da se resetuje i da napravi velike promene kako bi ostvaio svoj primarni cilj, zlato na Olimpijsim igrama.

Đoković je u ovom trenutku vratio u tim i Nenada Zimonjića čovjeka sa kojim je već radio i koji će vjerovatno biti sa njim u narednom periodu vrlo važnom za Đokovića.

Da li će sve ove rokade dati rezultate i da li će biti dovoljno za reset, ostaje da se vidi, ali je jasno da je Novaku bio potreban potpuni reset za izazove koji mu slijede.

(Nova S)

Ne propustite