Lider španske opozicije bljuje vatru na Pedra Sancheza: "Pravi budalu od sebe"

Svijet
Lider španske opozicije bljuje vatru na Pedra Sancheza: "Pravi budalu od sebe"

Nakon što je španski premijer Pedro Sanchez saopćio kako ipak ostaje na čelu vlade, uslijedio je niz reakcija španskih političara, a posebno kritički nastrojeni prema Sanchezu bili su predstavnici opozicije.

Jedan od onih koji se oglasio nedugo nakon Sanchezovog govora bio je i predsjednik najveće opozicione partije Alberto Nunez Feijoo koji je izrazio nezadovoljstvo odlukom Sancheza da ostane na vlasti.

"Španija nema predsjednika dostojnog svojih građana. Zato želim da počnem govor tako što ću se izviniti španskom narodu u ime politike i razuma", rekao je Feijoo.

Poručio je kako Španija nema premijera na visini zadatka.

"O tome da predsjednik vlade nema problem da pravi budalu od sebe, nemam šta da kažem. To je on. O tome da on vuče moju zemlju tim putem, želim da razmislim. Španija nema premijera na visini zadatka. Doći će na red politika koju Španija i zaslužuje", poručio je Feijoo.

Feijoo je kritikovao i druge političare u vladi.

"Ona je prešla put od izbornih obmana do političke agende obilježene ustupcima koji se tiču nezavisnosti Katalonije. Prevarili su naciji od 48 miliona. Ne učestujem u tom načinu shvatanja politike", rekao je.

Također, naveo je kako se nakon njegovog govora situacija neće promijeniti.

"Neka gospodin Sanchez zna da se nakon njegove predstave njegova stvarnost nije nimalo promijenila. Još uvijek postoje istrage u Evropskom tužilaštvu, Nacionalnom sudu i istražnim komisijama Senata", zaključio je Feijoo.

Ne propustite