Šta zapravo radi regenerator? Evo kako ga pravilno koristiti

Moda i ljepota
Šta zapravo radi regenerator? Evo kako ga pravilno koristiti

Dostupan je raznovrstan asortiman regeneratora, uključujući i regeneratore za tuširanje i regeneratore koji se ne ispuštaju, od kojih svaki služi specifičnim svrhama kao što su vlaženje, povećanje volumena, zaglađivanje ili jačanje. 

Ako se vaša kosa osjeća suvom, lomljivom ili otežanom zbog nakupljanja proizvoda, možda je vrijeme da preispitate svoj izbor regeneratora.

Regenerator ima vitalnu ulogu u obnavljanju vlage, poboljšanju upravljivosti i poboljšanju ukupnog zdravlja i izgleda vaše kose, objašnjava dr. Charles Puza, dermatolog iz New Yorka. Izjednačavajući ljuske zanoktice i smanjujući trenje između pramenova, regeneratori ostavljaju kosu glatkom i sjajnom, kao što je navedeno u studiji iz 2015.

Dostupan je raznovrstan asortiman regeneratora, uključujući i regeneratore za tuširanje i regeneratore koji se ne ispuštaju, od kojih svaki služi specifičnim svrhama kao što su vlaženje, povećanje volumena, zaglađivanje ili jačanje. Regeneratori za tuširanje se ispiru nakon kratkog perioda, dok regeneratori koji se ne upijaju pružaju dugotrajniju hidrataciju i dodatne pogodnosti kao što su zaštita od topline i raspetljavanje. Izbor između njih zavisi od vašeg tipa kose i ličnih preferencija.

Odabir pravog regeneratora uključuje njegovo usklađivanje s tipom i teksturom kose. Za suhu ili oštećenu kosu, odlučite se za bogatije, hidratantne formule, dok oni s finom ili masnom kosom mogu preferirati svjetlije opcije za povećanje volumena. Potražite proizvode koji sadrže prirodna ulja, proteine ​​i vitamine kako biste nahranili i hidratizirali vašu kosu bez izazivanja nakupljanja ili iritacije vlasišta.

Izbjegavajte uobičajene greške regeneratora, kao što je nanošenje previše proizvoda na vrhove, korištenje regeneratora na vlasištu ili neispiranje temeljito, kako biste spriječili iritaciju i nakupljanje proizvoda. Prilikom nanošenja pod tušem, počnite od sredine do vrhova, izbjegavajući korijene kako biste spriječili otežavanje kose. Za regeneratore koji se ne upijaju, nanesite malu količinu ravnomjerno na vlažnu kosu, fokusirajući se na vrhove.

Ispravna primjena ključna je za postizanje željenih rezultata upotrebom regeneratora, osiguravajući da vaša kosa ostane zdrava, hidratizirana i podložna.


 

Ne propustite