U regionu palo 40 cm snijega: Grtalica se zaglavila, vozači OPREZ!

Region
U regionu palo 40 cm snijega: Grtalica se zaglavila, vozači OPREZ!

U Gorskom kotaru povremeno i mjestimično pada snijeg, a zimski uslovi su na većini državnih, županijskih i lokalnih puteva, uključujući stari put kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica.

Kolovozi su mokri ili samo vlažni i klizavi većem dijelu zemlje.

Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolovozu, saopštio je Hrvatski Auto-klub, prenosi Srna.

Tokom čišćenja puta grtalica je zapela u snijegu na Platku, prenosi Srna.

Jutros u 8.00 časova na Zavižanu je izmjereno 27 centimetara snijega a u Delnicama 14.

Zimski su uslovi i zabrana prometa za kamione s prikolicama i kamione s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na državnim, županijskim i lokalnim putevima u Gorskom kotaru.

Takođe, Slovenija je danas prekrivena snijegom koji je pao i u nižim predjelima, pa su vozači upozoreni da i dalje moraju posjedovati zimsku opremu.

U predjelima višim od 1.000 metara nadmorske visine palo je do 40 centimetara snijega, u Bohinjskoj Češnjici na oko 600 metara nadmorske visine palo je 11 centimetara snijega, u Zadlogu je visina snježnog pokrivača 14 centimetara, a isto toliko i na Bukovskom Vrhu.

Put Maribor-Dravograd jedno vrijeme bio je neprohodan zbog srušenih stabala.

Saobraćajno-informacioni centar Slovenije upozorio je vozače da uprkos činjenici da zimska oprema više od mjesec dana nije obavezna, vozilo mora imati zimsku opremu i van ovih termina u slučaju snijega.

Slovenački mediji navode da je i krajem aprila 1985. godine snijeg prekrio Sloveniju i saobraćaj je bio paralizovan.

Ne propustite