Dječak iz Bihaća priznao da mu se neki vršnjaci rugaju zbog očiju

Bosna i Hercegovina
Dječak iz Bihaća priznao da mu se neki vršnjaci rugaju zbog očiju

Dječak iz Bihaća po imenu Nail priznao je gostujući na jednoj emisiji na TV Hayat kako svakodnevno ima problema u školi jer mu se pojedini vršnjaci rugaju.

Ovaj dječak se suočava se sa problemima sa živcima na očnim kapcima, što utječe na njegov vid. Iako ne trpi bolove, ovaj problem mu otežava svakodnevni život, a prema njegovim riječima, neki ga nazivaju "strašilom".

Njegovi roditelji, koji su nezaposleni i rade na dnevnicu, bore se da prikupe sredstva potrebna za operaciju koja bi mu poboljšala kvalitetu života.

Nail je već imao jednu operaciju u bolnici “Sveti Vid” u Beogradu 2019. godine, a ona je rezultirala poboljšanjem njegovog vidnog polja.

Međutim, sada je potrebna nova operacija koja bi uključivala podizanje očnih kapaka i estetski zahvat kako bi se Nailu omogućilo da bolje vidi.

Prva operacija koštala je oko 6.000 maraka, a sredstva su prikupljena putem humanitarne akcije.

Nail je postao poznat javnosti prije nekoliko godina kada je gostovao u nekoliko televizijskih emisija, oduševljavajući svojom inteligencijom i simpatičnošću, a nada se da će mu nova operacija omogućiti bolji i udobniji život.

Ne propustite