Starije od 65 godina pitali su za čim žale u životu: Gotovo svi su imali IDENTIČAN ODGOVOR

Zanimljivosti
Starije od 65 godina pitali su za čim žale u životu: Gotovo svi su imali IDENTIČAN ODGOVOR

Muškarci i žene starosti između 65 do 100 godina imaju sličan odgovor na pitanje zbog čega najviše žale u životu. Jedan tiktoker je pitao starije ljude za čim najviše žale u životu.

Neki su čak imali iste odgovore od riječi do riječi i većina njih ima slična razmišljanja o tome šta je važno u životu. Jedna 79-godišnjakinja govorila je o stvarima za koje je mislila da su važne dok je bila mlađa, te je rekla da novac olakšava život, ali ne osigurava radost.

@yairbrachiyahu 79 Year Old Shares Her Biggest Loss… #lifelessons #interview #lifeadvice #longervideos ♬ original sound - Yair

Sličnog razmišljanja bio je i drugi muškarac koji je rekao da materijalne stvari i više novca nego što je stvarno potrebno nisu toliko važni.

„Kad smo mlađi, mislim da želimo da zaradimo puno novca i da steknemo mnogo materijalnih stvari. Da imamo veliku kuću, odličan automobil i sve te stvari. Sad shvatam da to nije ono što je bitno u životu. U životu su bitni odnosi, ljubav i sposobnost da znate šta zapravo želite“, kaže on, a prenosi City Magazine.

@yairbrachiyahu 60 Year Olds Share What’s Most Important In Life… #interview #lifelessons #longervideos #lifeadvice ♬ original sound - Yair

Stariji par i 78-godišnji muškarac složili su se s njim od riječi do riječi, rekavši da „materijalne stvari nisu toliko važne“.

Ne propustite