U BiH danas pretežno oblačno vrijeme, pogledajte prognozu za vikend

Aktuelno
U BiH danas pretežno oblačno vrijeme, pogledajte prognozu za vikend

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prema poslijepodnevnim satima oblačnost će se smanjivati. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepeni, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1 stepen Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni.

U subotu 20.4.2024. u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje se očekuje prije podne koje će usloviti slabu kišu, na planinama slab snijeg. Jače padavine su tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U nedjelju 21.4.2024. u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, a snijeg će padati na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Ne propustite