Brnabić u Banjaluci: Kad usvoje Rezoluciju istaći ćemo naše zastave

Vijesti
Brnabić u Banjaluci: Kad usvoje Rezoluciju istaći ćemo naše zastave

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić obratila se večeras na SNSD-ovom mitingu u Banjaluci.

- Važno je da se držimo zajedno, okupljamo, da se pomažemo i da smo uvijek u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Brnabić i dodala da ima tri poruke za prisutne i one koji slušaju.

- Srbija je uvijek bila i biće za poštivanje Djetonskog sporazuma, ali nažalost izgleda da smo jedini koji su tu poziciju držali. Druga je poruka da su se vremena promijenila. Nekada su na vlasti u Srbiji bili oni koji su uvodili sankcije u RS, pa su došli oni koji su hapsili Srbe kako im kažu iz inostranstva zbog tzv. ratnih zločina. Danas su u Srbiji na vlasti ljudi koji će uvijek biti uz RS i naš narod, rekla je ona.

Njena treća poruka je bila da su Srbi jedini u regionu iskazali žaljenje prema stradanju drugih. Ona je rekla da oni koji sponzorišu Rezoluciju u UN žele najtežu diskvalifikaciju za cjelokupan srpski narod.

- Ona je uperena protiv srpskog naroda. Ova naša borba je borba za mir. Mnoge ćemo iznenaditi. Vidjećete da neće većina zemalja podržati ovu rezoluciju. Neće imati eksplicitnu većinu. Ali svakako, dan nakon usvajanja Rezolucije mi će istaći našu srpsku trobojku i pokazati duh prkosa i ponosa, rekla je ona.

Ne propustite