ČUVENI PISAC JE OTKRIO: Žene počinju da stare kada krenu da rade ove 2 stvari

Zanimljivosti
ČUVENI PISAC JE OTKRIO: Žene počinju da stare kada krenu da rade ove 2 stvari

Žene su vijekovima bile inspiracija mnogim piscima, a danas se njihove riječi citiraju i prepričavaju.

Erik Marija Remark (1898 – 1970), poznati njemački pisac, bio je poznat po svom zanimljivom pogledu na ljubav, svijet i proces starenja. Mnogi i danas citiraju neke njegove misli, a jedna od njih je i sljedeća.

On tvrdi da žena zapravo počinje pokazivati znakove starenja kada počne sakrivati svoje nedostatke. Mnoge žene pokušavaju prikriti svoje prave godine kroz estetske tretmane i korekcije, ali to zapravo nije neophodno. Bitno je zadržati mladost u srcu i negovati sebe na način koji odražava našu unutrašnju snagu.

Naše godine se očituju kroz hodanje, govor, glas i ponašanje, zbog čega je važno voditi zdrav životni stil, držati leđa uspravno, biti ponosan na sebe, izbjegavati stres i ne pušiti kako bismo sačuvali naš glas. Pokušaji skrivanja godina su beskorisni i mogu izgledati smiješno.

Starost ne bi trebala biti razlog da prestanemo brinuti o sebi. Zapostavljanje njege tijela je još jedan znak starenja. Trebamo njegovati svoje tijelo i kožu kroz upotrebu blagih krema, neutralne šminke i kvalitetne kozmetike. Ne trebamo biti vulgarni, već bi trebali biti ponosni na svoje godine i prihvatiti ih kao deo našeg iskustva i mudrosti. Na kraju krajeva, godine su samo broj i ne trebamo se previše opterećivati time, već se fokusirati na ono što je zaista važno u životu, navodi svezazenu.net.

Ne propustite