Atletico slavi ispadanje Barce iz LP-a: Poraz Xavijevog tima donio mu je 50 mil. eura

Sport
Atletico slavi ispadanje Barce iz LP-a: Poraz Xavijevog tima donio mu je 50 mil. eura

Atletico Madrid oprostio se jučer od Lige prvaka u njenoj četvrtfinalnoj fazi. Momčad Diega Simeonea branila je u Dortmundu protiv Borussije 2:1 iz prve utakmice, no u uzvratu izgubila 2:4 i ispala iz natjecanja. Dobra vijest za Atletico bilo je ispadanje Barcelone od Paris Saint-Germaina jer ono je napunilo blagajnu madridskog kluba.

Ispadanje Barcelone u četvrtfinalu znači da će Atletico igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu sljedeće godine. Ono će se održati u SAD-u u novom formatu. Sudjelovat će 32 momčadi podijeljene u osam skupina po četiri tima. Dvije najbolje iz svake grupe igrat će nokaut-fazu.

Poznato 11 od 12 predstavnika UEFA-e
Da bi Barcelona izborila Svjetsko klupsko prvenstvo, trebala je osigurati finale ovosezonske Lige prvaka i dočekati ispadanje Atletica od Borussije (D). Njena eliminacija iz najjačeg europskog klupskog natjecanja značila je i promociju Atletica na klupski SP sljedeće godine. A to klubovima donosi 50 miliona eura.

Europski predstavnici na Svjetskom klupskom prvenstvu popunili su sva mjesta izuzev jednog, predviđenog za pobjednika ovosezonske Lige prvaka, odnosno za najbolju momčad prema FIFA-inom renkingu u posljednje četiri godine koja još nije osigurala svoje mjesto u natjecanju. Zasad su sigurni Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus i Atletico.

Ne propustite