Objavljene nove informacije: I mještani sela Zlot kreću u potragu za tijelom malene Danke (2)

Region
Objavljene nove informacije: I mještani sela Zlot kreću u potragu za tijelom malene Danke (2)

Mještani sela Zlot u Srbiji večeras su, 16. aprila, održali zbor kako bi udruženim snagama obišli sva imanja i u slučaju da primijete bilo šta sumnjivo to prijave organima reda. Kako mještani ističu, okupila ih je tuga i briga zbog svega što se dogodilo Danki Ilić.

"Zlot i Zloćani su jedinstveni u osudi nečega sto se nikada nije desilo u historiji našeg sela. Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provjere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promjenu koja nije nastala njihovim vršenjem prijave policiji, Štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot", kazao je Milivoje Janošević, zamjenik gradonačelnika Bora.

Zboru je prisustvovala većina mještana i svi su složni u namjeri da obiđu svoje pojate i imanja. Kako ističu mještani, Zlot mora da ostane jedinstven.

"Nadamo se i vjerujemo da ćemo oprati ljagu i ogromnu sramotu, koju smo doživjeli, a nismo zaslužili", dodaje Janošević.

Da podsjetimo, Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka, osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, koji se trenutno nalaze u pritvoru, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode.

Dejan Dragijević, je priznao da je djevojčicu ubio 26. marta ove godine nakon što je udarena automobilom, a njeno tijelo je premešteno sa deponije gdje je prvobitno bilo ostavljeno. Brat Dejana Dragijevića Dalibor je takođe bio priveden, međutim on je preminuo u zatvoru i u četvrtak je sahranjen. Pritvor je određen i Radoslavu Dragijeviću, ocu osumnjičenog Dejana Dragijevića. Radoslav se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio ćutanjem.

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića i Radoslavova supruga, iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u tužilaštvu.

Danas je 12. dan potrage za tijelom ubijene Danke Ilić. Policija nastavlja pretragu, pretraženo je Banjsko polje i okolina, selo Zlot i Luka odakle su i osumnjičeni kao i potez prema mestu Sumrakovac.

Ne propustite