Vučić se obratio na mostarskom sajmu: Nadam se da ćemo imati više iskrenosti u odnosima

Region
Vučić se obratio na mostarskom sajmu: Nadam se da ćemo imati više iskrenosti u odnosima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se prisutnima na otvaranju 25. jubilarnog Međunarodnog privrednog sajma. Pozvao je na bliskiju saradnju kompanije iz regiona.

Na početku obraćanja istaknuo je važnost linije Mostar-Beograd, koja je od jučer dostupna građanima, rekavši da vjeruje da će to za godinu dana biti “najvažnija linija Hercegovine sa svijetom.”

Zahvalio se i današnjim domaćinima.

“Možemo da pričamo o svim temama i družimo se, a onda nerijetko gledamo ko će koga za gušu. Naučili smo ne da radimo zajedno, već kako ćemo da se borimo protiv drugih da se se baš ne vidi, te da nam glavni cilj bude da onaj drugi ne uspije”, rekao je.

Poručio je i da je danas razgovarao sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

“On mi je ukazao na jednu stvar. Gledat ćemo koje su primjedbe na naš račun. Ako je istina da su napadnuti hrvatski novinari u Pančevu, naši organi uradit će sve da procesuiraju one koji su to učinili. Nadam se da ćemo imati više iskrenosti u odnosima, svi jedni prema drugima. Vjerujem da možemo zajednički da napredujemo, vjerujem da nismo lošiji od onih koji bi da nam budu tutori”, naveo je.

Pozvao je sve kompanije iz Srbije da blisko sarađuju sa kompanijama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ne propustite