Oglasio se MUP KS nakon tučnjave kod SCC-a: Uhapšene 3 osobe, dvije povrijeđene

Crna hronika
Oglasio se MUP KS nakon tučnjave kod SCC-a: Uhapšene 3 osobe, dvije povrijeđene

Službenici policije Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari, u tuči koja se dogodila u ponedjeljak navečer u ulici Vrbanja na području općine Centar. Tom prilikom fizički su napadnute četiri osobe u vozilu.

Radeći na rasvjetljavanju tih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli i priveli A.K. rođen 1999. godine u Sarajevu; A.T. rođen 1992. godine u Zagrebu i J.H. rođen 1991. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

"Narušavanje javnog reda i mira, tučom više osoba, u ulici Vrbanja na području općine Centar dogodilo se sinoć u 21:15 sati. Policijski službenici ustanovili su na terenu da je grupa od više NN osoba, na izlazu iz podzemne garaže tržnog centra, zaustavila i oštetila automobil 'Fiat Stilo'.

Potom su fizički napali četiri osobe u vozilu. A.V. i E.B. iz Sarajeva konstatirane su lakše tjelesne povrede, B.V. je odbio ljekarsku pomoć, a S.M. nije imao tjelesnih povreda. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj okvalificirao kao krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari", saopćeno je iz MUP-a KS.

Ne propustite