NAKON "LJETA" U APRILU: Evo s kojim danom nam stižu minusi

Bosna i Hercegovina
NAKON "LJETA" U APRILU: Evo s kojim danom nam stižu minusi

Uz važnu napomenu, kako su rekordi još neslužbeni dok ne potvrdi i o njima javi Federalni hidrometeorološki zavod BiH, poručili su...
 
April nastavlja rušiti rekorde sa toplinom, a ko bi rekao da će za dva dana u nekim nizinama snijeg, pišu meteorolozi na stranici BHMeteo.

Uz važnu napomenu, kako su rekordi još neslužbeni dok ne potvrdi i o njima javi Federalni hidrometeorološki zavod BiH, poručili su:

- Danas je u Zenici postavljen apsolutni rekord za najvišu izmjerenu temperaturu u aprilu, u 17 sati temperatura je iznosila 33,3 °C. To je za 0,2 °C više u odnosu na prethodni rekord sa kraja aprila 2012. godine kada je bilo 33,1 °C.

 
Nove rekorde su danas dobili i Bihać (32,1 °C u 15h), Bjelašnica (14,0 °C u 15h), Bugojno (30,0 °C u 16h). Potencijalni rekordi su i u Sarajevu, Sanskom Mostu, Drvaru, Ivan Sedlu, Banjoj Luci...

Pretežno sunčano vrlo toplo i vruće vrijeme se nastavlja i sutra (15.04.), sve do utorka (16.04.) poslijepodne. Glavnina topline sutra na sjeveroistoku Bosne gdje bi temperature mogle dostizati lokalno do 33 °C. Jugo sutra u postepenom jačanju uz lokalno jake udare - pred promjenu vremena.

Od utorka (16.04.) poslijepodne i navečer slijedi promjena vremena uz osjetan pad temperature, pojačan sjeverac i padavine, najavili su.

Ne propustite